Foderblock - Återförsäljare

Söker du närmaste återförsäljare av våra foderblock och mineraler?

På denna karta kan du hitta den återförsäljare som är närmast just dig:

Det billigaste fodret på en gård är gräs. Det växer så det knakar på sommaren, i varierande grad beroende på hur vi vårdar det, men är en resurs som det gäller att ta vara på. För att maximera utnyttjandegraden är det dock viktigt att inte glömma att det finns enkla sätt att hjälpa djuren att tillgodogöra sig denna värdefulla resurs. Samt motverka ”dippar” när vädret skiftar, säsongen börjar bli sen och näringsvärdet sjunker på betena.

Som bäst är gräset i början på sommaren, vilket sammanfaller med att många avvanda lamm skall börja livnära sig på främst gräs och – i bästa fall – fortsätta hålla en tillväxtökning på ett par hekto om dagen. Men vad vi ofta glömmer är att gräsets näringsvärde, samt innehåll av livsviktiga spårämnen, mineraler och vitaminer, varierar med vädret och att den ena sommaren inte är den andra lik. Så redan efter midsommar börjar kvaliteten – helt naturligt - minska och det är då någon form av tillskott kan vara ett bra sätt att balansera betet för att undvika brister och bibehålla flockens hälsa och undvika bakslag i form av ”backande” lamm eller lamm med noll i tillväxt.

I Storbritannien är detta sedan länge ”common sense” och det finns många studier som pekar på att det är ekonomiskt fördelaktigt att lägga en extra peng på tillskott under sommarhalvåret, för att maximera nyttan av just det billigaste fodret – gräset. Helt enkelt för att lammen växer snabbare och tackorna återhämtar sig bättre inför höstens betäckning.

– Att gå in i sensommar och förhöst med djur som inte hunnit utnyttja sommarbetet är bland det värsta som kan hända och det tar i regel lång tid (och en del av det tilltänkta vinterfodret) för att nå det resultat som man egentligen skulle haft av bara betet!

Hunden & Herden har ett flertal foderblock som fungerar utmärkt som betestillskott. För lammen är Sheep Protein en säker källa till såväl energi som protein och de viktiga spårämnena. För tackor på återhämtning är Sheep Energy perfekt för att de skall hinna återfå hull och hälsostatus i god tid innan betäckning.

Men det finns givetvis stora vinster att göra med att hålla besättningens hull och hälsa god resten av året. I diagrammet nedan får du enkel hjälp till vilka foderblock vi rekommenderar till vilken årstid.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.